tr_tnav tl_tnav
کد خبر: ۱۳۷۴۲
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۹
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: 104هزار و 700 میلیارد ریال اعتبار برای اتمام طرح های تامین آب شرب خوزستان نیاز است.


هماخوزستان: محمد رضا شمسایی  در مراسم افتتاح مولدهای برق با حضور رییس جمهوری اظهار کرد: تا کنون 32 هزار میلیارد ریال در طرح های آبرسانی خوزستان هزینه شده است و اتمام این طرحها نیاز به تامین اعتبار از صندوق توسعه ملی و یا فاینانس دارد.


وی با اشاره به پیش بینی اجرای سه طرح آبرسانی به خوزستان اظهار کرد: طرح آبرسانی غدیر برای تامین آب شهرهای مرکز ، غرب و جنوب استان خوزستان از سد دز پیش بینی شده است و هم اکنون در حال اجراست.
شمسایی افزود: طرح آبرسانی شمال شرق استان آب را از سد کارون 3 به شهرهای شمالی می رساند و آب مورد نیاز شرق استان نیز از طریق سد کوثر تامین می شود.
وی گفت: چشم انداز این طرح ها تامین نیاز آبی 80 درصد استان با جمعیت هشت میلیون نفر است که دبی آنها 40.5 مترمکعب برثانیه است.
شمسایی گفت:طرح تامین آب شرب از مخازن سدها برای مقابله با ورود پساب و فاضلاب به رودخانه ها و آلودگی آب در دستور کار قرار گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری امروز پنجشنبه در سفری یک روزه به منظور بررسی مشکلاتی که پدیده گرد و غبار برای خوزستان ایجاد کرده است وارد اهواز شد.
وزیران اطلاعات، کشور، نیرو، نفت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، معاون اجرائی رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این سفر دکتر روحانی را همراهی می کنند.
از جمله برنامه های سفر رئیس جمهوری به استان خوزستان بازدید از کانون ریزگردها در خوزستان، شرکت در نشست تخصصی بررسی این ریزگردها و بررسی راهکارهای خروج از این بحران و صدور دستورات اساسی وشرکت در شورای اداری استان از برنامه های سفر یک روزه رئیس جمهوری به این استان است.
بر اساس این گزارش، توفان گرد و خاک در هشتم بهمن ماه سالجاری، قطع چند روزه آب و برق و مخابرات را در اهواز و چند شهر در پی داشت که اوج آن خروج پنج نیروگاه استان از مدار و قطع چندین ساعته برق و آب در 11 شهرستان خوزستان و از جمله کلانشهر اهواز و تعطیلی مدارس و ادارات بود.
تا کنون وزیران نیرو و جهاد کشاورزی در چند نوبت برای بررسی این بحران به خوزستان سفر کرده و به دستور جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری یک کارگروه ویژه در این زمینه تشکیل شده و وزیر جهاد کشاورزی نیز مامور اجرای طرح های بیابان زدایی شده است.
سه روز پیش نیز رهبر معظم انقلاب در حاشیه درس خارج فقه خود نسبت به وضعیت پدیده گرد و خاک در استان خوزستان ابراز نگرانی کردند و به مسئولان نظام دستور دادند تدابیر لازم برای این کار را اتخاذ کنند.
هیات دولت در روزهای اخیر 300 میلیارد ریال برای مهار ریزگردها در کوتاه مدت تصویب و به وزارت جهاد کشاورزی نیز برای اجرا ابلاغ کرده است.
استان خوزستان از سال 80 درگیر معضل ریزگردهاست و کارشناسان اعلام کرده اند 35 درصد گرد و غبار این استان ناشی از کانون های داخلی است.
بر اساس مطالعات انجام شده مساحت کانون های فعال گرد و غبار در خوزستان 350 هزار هکتار است که با احتساب کانون های فرسایش بادی و بیابان ها به بیش از 800 هزار هکتار می رسد.
بیش از30 هزار هکتار از این کانون ها فوق بحرانی است که در شرق اهواز و تالاب هورالعظیم قرار دارد.
بر اساس مصوبات اخیر اقدام برای رفع مشکل 30 هزار هکتار از این کانون ها در دستورکار قرار گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی رئیس جمهوری، نخستین سفر خود را به خوزستان در تاریخ 25 دی 1392در قالب نخستین سفر استانی دولت یازدهم انجام داد. پس از آن 23 آبان برای افتتاح چند طرح توسعه نفتی به خوزستان سفر کرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
tr_sar tl_sar
آخرین اخبار